dimarts, 1 de febrer del 2011

DO (la persona practicant d'ikebana)




DO (representa l'ikebanaka -la persona que realitza l'ikebana-)
Elements: el DO està respresentat, generalment, per la flor, i la seua elecció i distribució representa la persona que realiza l'arranjament floral. És en certa manera una projecció de qui realitza la composició (unes flors més altes del normal representarà un estat d'ànim elevat, en canvi unes flors xicotetes i amagades pot significar un estat d'ànim arreplegat, decaigut).
Generalment van en número imparell, l'únic número parell permés és el 2 que representa el yin i el yan (la dualitat vida-mort, home-dona, llum-ombra, etc.). Està terminantment prohibit el número 4, és un número tabú al Japó associat a la mort.
La col·locació de les flors no és dificultosa i depén sempre del tipus de flor que disposem. Amb el temps s'aprén a col·locar-les segons la seua classe, forma, color, etc. Cal evitar col·locar-les a la forma occidental com si les disposàrem en un búcar, totes arrepretades i mesclades amb fulla verda. Generalment cal disposar les flors a diferents altures, aprofitant la forma i moviment de cada flor, i traure-les del centre de la composició, com si reberen o miraren la persona que les contempla, etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada