dimarts, 1 de febrer del 2011

ELEMENTS AUXILIARS: els complements

ELS COMPLEMENTS

Cada element o línies principals de l'ikebana (SHIN, HIKAE, GYO, TOME i DO) poden tindre complements que l'acompanyen i que l'harmonitzen. Algunes vegades les flors o branques que tenim queden escasses o pobres i en conseqüència requerixen d'alguns complements per a equilibrar la composició. Estos  hauran de ser uns tocs subtils d'un altre material que hauran d'estar prop d'ells. Així podem disposar complement de DO, complement de TOME, etc.

ESQUEMA DELS COMPLEMENTS





EXEMPLE DE COMPLEMENTS



MATERIALS:
Llentiscle (per al SHIN, HIKAE y GYO)
Ruscus (per al TOME)
Roses (DO)
Paniculata (per a complements: SOE)

Comentari:
És un ikebana de mà dreta, ja que el primer element que es col·loca és el SHIN, i segons l'orientació d'este configurarà el treball de mà dreta o d'esquerra. En este cas està situat el SHIN a la dreta i determinarà tot el treball projectant-se des de la dreta cap a l'esquerra.
L'HIKAE és una branca inferior del SHIN que junt amb el GYO forma l'estructura base triangular. El TOME està format per les branques de ruscus, situat en la part inferior del SHIN, planta molt fàcil de modelar donant-li una orientació cap a la part frontal de la composició per a obtindre més volum. 
I finalment el DO, que està representat per les roses, que per la seua grandària n'hi ha prou amb dos. No obstant, s'ha complementat tant el DO com el TOME amb la paniculata (les floretes blanques al costat de les roses i en la part inferior prop de l'aigua) que li dóna al treball sensacions de boira en la part inferior o de núvols en la superior. Els complements han de ser tocs subtils, com en este cas transparents.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada