dilluns, 30 de maig del 2011

SHIN-SO-KA DEPURAT

Ja hem arribat a fi del curs. Amb molt de pesar ens despedim de l'Escola fins a la pròxima cita, a principis del pròxim hivern. Tenim per davant tot l'estiu per a posar en pràctica les ensenyances apreses en este curs que ara acabem, i que han sigut molt intenses, amb un nivell de coneixements prou elevats i, en general, ha sigut molt, molt satisfactori per a les alumnes/els alumnes d'este curs. Trobarem a faltar eixa cita setmanal amb l'Escola.

Este últim treball l'hem denominat "shin-so-ka depurat" perquè ha sigut tot un exercici de neteja i de depuració dels elements. Hem treballat amb branques de lledoner, molt ramificades i poblades que, després de l'estudi de cada branca, hem tallat i eliminat tot el que no ens interessava per a deixar-les les més aclarides i netes possible. S'ha comptat amb una característica important del lledoner: és molt flexible i permet modelar les seues branques amb facilitat el que ens ha possibilitat realitzar treballs mal·leables amb molt de moviment. Els resultats han sigut molt estètics i elegants (a les proves em remet, veure fotos de col·legues).

El lledoner (en cast. almez) és un arbre propi de les nostres terres que antigament es plantava per a donar ombra junt amb les cases de cultiu. S'aprofitava quasi tot: les fulles i els fruits com a remei astringent; el fruit comestible, amb sabor a mel i dàtil, es fabricava vi dolç i melmelades; la fusta, elàstica i molt apreciada en fusteria, s'emprava per a mànecs de ferramentes i sobretot per a fer les forques que servien per a orejar en les eres.
En definitiva, un arbre molt apreciat que encara seguix plantant-se en parcs i jardins per a potenciar l'avifauna, sent les merles els que més mengen els seus fruits.


                         Lledoner molt poblat i ramificat


                     
 
                        
SHIN-SO-KA DEPURAT


                            Shin-so-ka depurat



MATERIALS QUE S'HI HAN EMPRAT:

Almez:  SHIN, HIKAE, GYO y UCHI-DO-NAGASI
Gerbera: DO
Myrto: TOME


IDENTIFICACIÓ DELS ELEMENTS






ELS TREBALLS DEL GRUP





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada