dissabte, 26 de novembre del 2011

UNA PODA COM DÉU MANA

Esta setmana hem practicat la tècnica de la poda amb un material molt ramificat i poblat, concretament amb el lledoner (cat. almez), un material que ens és familiar perquè anteriorment treballàrem amb ell a l'Escola Jardineria. És molt grat treballar amb este tipus de material per la flexibilitat que presenten les seues branques, qualitat que no és fàcil de trobar amb totes les plantes que tenim al nostre abast.
L'exercici de hui ha consistit a obtindre de cada una de les branques les tres línies principals (SHIN, HIKAE i GYO), afegint més branques en cas de ser-ne necessari. 
En estes dates, el lledoner encara es troba prou complet de fullatge encara que ja comencen a virar les fulles cap als grocs ocres, quasi a punt de caure. També estan repletes de fruits ja madurs, típic de les baies tardorenques:


                       Lledó


En primer lloc ens hem centrat en l'estudi de cada branca per a obtindre les tres línies principals, per a continuació realitzar una poda important de la branca, per a netejar la branca i deixar només allò necessari, així com també deixar els fruits més interessants que puguen completar el nostre treball.


MATERIALS QUE S'HI HAN EMPRAT:


   Lledó: per al  SHIN, HIKAE i GYO 
  
   Xiprér: TOME   


   Lisantus: DO


   Crisantem: SOE (complement)


TREBALLS REALITZAS A CLASSE


                         Sebastián

                         Rosalía

                          Ana

                          Julia R.

                             Amparo Monleón

                              Isabel

                             Rosa

                       Amparo

                       Mª Loli

                            Carmen

                       Luisa

                      Samurai



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada