diumenge, 11 de novembre del 2012

INICI DE CURS 2012-2013

Amics i amigues, comencem el curs d'ikebana a l'Escola Municipal de Jardineria de València carregat de moltes novetats. En primer lloc comencem este curs en la pràctica de l'estil shin-so-ka, per a continuació fer l'estil nageire, allà pel gener, i finalment, l'últim curs en març que estarà dedicat a la modalitat de paisatge dins de l'estil de moribana. Este últim curs de paisatge ja feia vora quatre o cinc anys que no el practicàvem i constiteix a reproduir, o més bé a suggerir mitjançant les plantes i les flors, un paisatge: unes muntanyes, un bosc, una llacuna, etc.

Per altra banda, i dins de les novetats, en este mes es va a celebrar a la ciutat de València la JAPAN WEEK 2012, entre els dies 24 i 29 de novembre. És un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de València i la International Friendship Foundation (IFF), amb seu a Tokio, que treballa amb l'objectiu d'afavorir les relacions entre Japó i la resta del món. Cada any s'organitza este esdeveniment en una ciutat d'arreu del món. Les edicions anteriors van ser a Portuga i Alemanya.
És una setmana repleta d'activitats en la qual podem trobar des d'experiències culinàries, a exposicions d'art, passant per cercaviles i actuacions en directe, cinema japonés, representacions escèniques, saló de manga, performance d'arts marcials, la cerimònia del te i el que és més important, exhibicions d'ikebana. L'Escola de Jardineria realitzarà una exhibició d'ikebana al Palau de la Música de València el dia 26 de novembre, des de les 17,00 fins a les 20,00 h de la vesprada. Així que és una cita que no hi podeu faltar. Ací teniu l'adreça amb tota la programació de les activitats: www.japanweek2012.es



UN SHIN-SO-KA D'INICI
  
MATERIAL QUE S'HI HA EMPRAT:

   Forni: per al SHIN, HIKAE i GYO

   Lillium: per al DO

   Philodendr: per al TOME

 EL TREBALL


IDENTIFICACIÓ DELS ELEMENTS

En este curs que acabem d'encetar gran part de l'alumnat és nou, per la qual cosa els facilitem un esquema bàsic dels elements que integren l'ikebana així com la seua ubicació, amb l'objectiu que l'aprenentatge els siga més fàcil i més ràpid.
Regles bàsiques que s'han de complir en la pràctica de l'ikebana:
En primer lloc s'ha de tindre present la norma que regirà sempre l'ikebana i que s'anomena el principi de 3, en el qual es representen tres components:  cel-home-terra, i alhora, cada component està format per diversos elements:
-  1r ZONA EL CEL: en la qual sempre hi haurà 2 elements, el SHIN (el cel) i el HIKAE (el cel menut).
- 2n ZONA LA HUMANITAT: sempre hi estarà present 2 elements, el DO (representa el jo o el/la ikebanaka, és a dir, la persona que realitza la composició); i el GYO, que respresenta la resta de persones o la humanitat pròpiament dita.
- 3r ZONA LA TERRA: hi haurà 1 element, el TOME (la terra).
En segon lloc s'ha d'observar que estos elements són punts en l'espai i podem arribar a ells de qualsevol manera.
També cal mencionar que l'esquema anterior és comú a totes les modalitats d'ikebana, ja siga maribana, nageire o shin-so-ka, però concretament este últim té dos elements més que més endavant aprendrem: el UCHI-DO-NAGASI (la branca que corre) i el KOSMI (el raconet). Són uns elements que poden estar o no, tot depén del tipus de material amb què treballem.

ELS TREBALLS DEL GRUP










2 comentaris:

  1. Hola ,donde me puedo informar sobre este curso? ya veo que acaba de empezar..pero quizás para más adelante ¿es un curso monografico o de varios meses?
    muchas gracias
    carmen

    ResponElimina
  2. Hola Carmen,
    Pots informar-te a l'Escola Municipal de Jardineria i Paisatge, C/ Antonio Suárez, 7 46021 València. Tel. 96 325 78 81.
    Salutacions

    ResponElimina