diumenge, 4 de novembre del 2012

SAKKA TEN PENÍSCOLA


CONGRÉS INTERNACIONAL D'ART I CULTURA DEL BONSAI
A PENÍSCOLA

Vista de Peníscola (Castelló) des de la platja Nord

Vista de la ciutat vella amb el castell i les seues muralles





Els dies 2, 3 i 4 de novembre de 2012 s'ha 
celebrat a la ciutat de Peníscola (Castelló) la SAKKA TEN Autum trees, Congrés Internacional d'Art i Cultura del Bonsai, organitzada por la Nippon Bonsai Sakka Yiookai Europa, en col·laboració amb diferents associacions de bonsai de la ciutat així com de l'ajuntament, i amb la presència del cònsul general del Japó a Barcelona. El principal valor del Congrés ha estat l'exposició de bonsais allotjada al Palau de Congressos amb un nombre de participants no superior a 50 bonsais.
A més, dins de la programació es van celebrar diferents activitats com tallers, demostracions i conferències tant de bonsai com de cultura japonesa. Respecte a la cultura japonesa es va realitzar una demostració i un taller d'ikebana a càrrec d'una sensei (mestra) de Catalunya que s'havia format als Estats Units d'Amèrica en l'estudi de les diferents escoles que hi existeixen d'ikebana, com ara: ikenobo, sogetsu, ohara, enshu, etc. I de totes les ensenyances apreses havia extret, de manera molt particular, una abstracció dels elements de l'ikebana cap una reducció només de tres: el SHIN (el cel), el DO (l'home), i el TOME (la terra), que són, en realitat, els tres elements comuns a totes les escoles, d'ahí que la norma bàsica que regeix l'ikebana s'anomene el principi de tres: cel-home-terra.

L'EXPOSICIÓ DE BONSAIS
Una qüestió molt important en qualsevol exposició formal i rigurosa de bonsais és l'acompanyament que sempre durà tot arbre i que se situarà en un lloc especial junt a ell. Estos elements d'acompanyament poden ser de diferents tipus:

- El shitakusa o kusamono (plantes d'accent): que son recipients molt menuts amb diverses plantes que se situen pròxim al bonsai amb la finalitat de  complementar-lo. Normalment són plantes pròpies de l'ambient o de l'entorn de l'arbre del bonsai en el seu estat natural, i segons la classe de planta donarà informació sobre l'estació de l'any, la classe de ecosistema, etc.
- El kakejiju: és la decoració japonesa tradicional composta per un rotllo de paper japonés amb il·lustracions diverses.
- El suiseki: són pedres naturals de formes especials que ens poden recordar un paisatge.


 
                                    Bonsai amb l'acompanyament (planta d'accent)


                               Bonsai en un tokonoma amb un kakejiju que 
                               representa la nit amb la lluna






LA DEMOSTRACIÓ D'IKEBANA


                                                    La sansei (mestra) preparant els ikebanes

                                    La sansei va dedicar este ikebana a Peníscola
                                    amb els colors propis d'una vesprada de tardor


                                             Ikebana dedicat a la Mediterrània
              
                                             Ikebana dedicat a la joventut

                                          Ikebana dedicat als practicants de bonsais
 

EL TALLER












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada