dimarts, 18 de desembre del 2012

UN SHIN-SO-KA PERFUMAT

Continuem en esta setmana treballant amb materials molt perfumats en l'elaboració dels nostres ikebanes, i com sempre per a confeccionar les línies principals del SHIN, HIKAE i el GYO. Esta vegada li ha tocat a la murta (cast. mirto) que només en tocar-la amb les mans desprén tota la seua fragància característica d'herba fresca acabada de tallar.
La murta creix al llarg de les dues vessants de la Mediterrània i és molt coneguda per estes contrades per ser un element que forma part de la gran majoria de les festes dels nostres pobles.
'L'Entrada de la Murta' és coneguda hui en dia, principalment, pel pasdoble que va titular així el mestre Salvador Giner. Però el músic es va inspirar en un costum molt valencià, entre religiós i pagà, que consisteix a escampar pels carrers dels pobles en festes branques de murta que prèviament s'havien recollit a la muntanya. Esta tradició s'ha mantingut en molts pobles de l'Horta de València en la qual s'estén eixa catifa vegetal de murta per on ha de discurrir la processó en honor del patró o patrona de la localitat i, en molts casos, acompanyada de múscia de dolçaina i tabalet, així com de balls tradicionals.

                                  L'entrada de la murta


 
MATERIAL QUE S'HI HA EMPRAT:

   Murta: per al SHIN, HIKAE i GYO


   Iris: per al DO

   Statice                      o   aralia  per al TOME




EL SHIN-SO-KA

IDENTIFICACIÓ DELS ELEMENTS




ELS TREBALLS DEL GRUP



  







 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada