divendres, 4 de gener del 2013

UN IKEBANA PER AL CAP D'ANY

Ja estem acabant el curs d'ikebana, dins de l'estil shin-so-ka, tot just coincidint amb l'arribada de Nadal, i per a tal ocasió hem realitzat un ikebana per a celebrar l'any nou, ja que al Japó, majoritàriament budista, no celebra el Nadal però sí el Cap d'Any. Hem emprat per a la confecció de l'ikebana els materials següents:

- Illex amb fruit. El color roig de l'illex representa per a la cultura nipona el sol, imatge present en la seua bandera, i simbolitza la força, l'energia, però a més també representa la carn, la sang i en definitiva la vida. Dit en altres paraules, el roig és el centre de la vida, de les coses eternes i del destí entre els japonesos, i s'usa per tant per a desitjar sort i bona salut.

 
  Illex: per al TOME

- Crisantem. El crisantem és la flor nacional del Japó i la seua representació en forma de flor de 16 pètals està reservada només a la família imperial. És una de les flors més admirades, sobre tot les de color blanc, que simbolitza, igual que la neu, el color de les coses netes, de la trasparència i de la puresa d'allò natural.


 Emblema de la família imperial nipona


   Crisantem blanc: per al DO



   Salix: per al SHIN, HIKAE i GYO



ELS TREBALLS DEL GRUP































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada