diumenge, 18 de maig del 2014

EXHIBICIÓ ESCOLA SOGETSU

Amb motiu de l'Any Dual Espanya-Japó, el passat dijous 15 de maig s'ha celebrat a l'Escola Municipal de Jardinera i Art Floral de València una exhibició d'ikebanes a càrrec de mestres d'ikebana de l'escola Sogetsu de Japó. Este certamen d'Any Dual va ser acordat entre els dos països amb motiu de coincidir amb el quatre-cents aniversari de l'enviament de Japó d'ambaixades a Europa, concretament a Espanya i Roma, i en este any 2014 es vol commemorar els 400 anys d'intercanvis hispanojaponesos.
L'acte d'exhibició va estar a càrrec d'un nodrit grup de mestres d'ikebana, que es troben de gira per Espanya mostrant el seu art, de manera altruista, per diferents ciutats: Barcelona, València, Conca, etc., amb l'únic objectiu d'aproximar este art mil·lenari als ciutadans espanyols. Al cap de totes les mestres d'ikebana es troba la sensei Shigyoku Jieda, mestra de mestres i cap de la Prefectura Chiba Sogetsu de Japó. 
La convocatòria va tindre bastant ressò entre els aficcionats a l'ikebana a València, tant entre l'alumnat dels cursos d'ikebana de l'Escola de Jardineria i Art Floral, com entre els membres de l'associació Sokosai-Associació d'Ikebana de València.








L'EXHIBICIÓ


ELS ESTILS CLÀSSICS: MORIBANA I NAGEIRE






                                          Estil nageire

                                          Estil moribana




ELS ESTILS MODERNS: JIYUKA (ESTILS LLIURE)






                           Ikebana inspirat en la ciutat de València, format per boscos de fulles de 
                        morera, flors de gerbera i gira-sols.






                                     































                               Tot un èxit d'assistència, tant d'alumnes de l'Escola 
                               com d'aficionats i aficionades a l'ikebana





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada